Categories
Articles Cornellà de Llobregat General Memória patrimoni SeniorLab

COLONIA GÜELL – PASSAT I PRESENT


Ahir va tenir lloc la presentació del projecte portat a terme per Genoveva Martí sobre la vinculació de la seva família a la Colònia Güell. Va ser emocionant ja que les persones que es trobaven a la Sala Sant Lluís, també eren antics treballadors de la fàbrica, es van veure reflectits en el vídeo, els va recordar els anys treballats i reconèixer a algunes de les persones que hi sortien.
El treball de recerca realitzat per Genoveva sobre els fets polítics i socials ocorreguts a la Barcelona de l’època i la música escollida, així com la part d’imatge personal aportada, han estat clau perquè el resultat d’aquest treball hagi arribat a despertar emocions i sentiments, records en definitiva.
Una senyora em va comentar que el seu primer sou va ser de 113 pessetes i ho va dir emocionada i amb orgull.
Només faré referència a un d’aquells esdeveniments vinculats a la Masia Güell o Can Soler de la Torre i diu:
“…… Antoni Soler s’enfronta a les tropes del virrei de Villahermosa durant la revolta dels gorretes i trait per un mosso de la casa, el seu cap va ser penjat en un angle de la Casa de la Diputació de Barcelona. La casa i les terres foren enderrocades i salades “, el 1860 la família Soler ven la casa i la finca a Joan Güell i Ferrer i, en fundar-se la Colònia Güell, la casa és restaurada per Francesc Berenguer i es converteix en la residència de la família Güell durant les seves estades a la Colònia”.
Anim Genoveva estem segurs que amb la teva sensivilitat i capacitat seràs capaç de dur a terme una gran tasca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.