Categoria: Media
Entrevista de Manel Domínguez amb integrants del Senior Lab a Radio 4
En aquesta interessant entrevista es debaten sobre molts temes, tots relacionats amb les noves tecnologies i la gent gran. Dos integrants del Sènior Lab van acceptar la invitació de Manel Domínguez, autor del llibre inspirat en la nostra comunitat d’aprenentatge ” Sènior, la vida que no cessa” per explicar les seves experiències en l’ús de tecnologies com la intel·ligència artificial i altres eines de creació d’audiovisuals , també van esmentar l’estada que van fer a Manchester i Hèlsinki, on van visitar altres projectes i laboratoris ciutadans.
Intel·ligència Artificial al SeniorLab al 2024
Ens capacitem per generar continguts amb Intel·ligència Artificial
Durant aquest any, en la comunitat del SeniorLab ens hem capacitat per ser generadors de contingut amb Intel·ligència Artificial. Per iniciar la introducció a la IA des d’un punt de vista teòric, la comunitat s’ha apropat a paraules clau vinculades a aquesta tecnologia (integrant conceptes com, per exemple, algoritme o prompt), ha descobert el funcionament de l’entrenament intel·ligent i ha obert debats sobre l’ús de la IA i l’ètica d’aquesta.
L’experimentació ha estat clau en la metodologia de treball del SeniorLab, que, després d’aproximar-se a la teoria, de seguida ha començat a fer servir eines d’IA concretes amb la finalitat de familiaritzar-se i integrar l’ús conscient d’aquestes en les pràctiques de la comunitat.
S’han utilitzat les aplicacions següents: Xat GPT, Copilot Designer, IA de Canva, Gemini AI entre d’altres.
Amb l’objectiu final que els i les sèniors siguin generadors -conscients i informats- de contingut emprant la IA, la comunitat ha creat materials didàctics utilitzant diferents tipus d’entrades o prompts, per generar contingut lliure de drets d’autor.
MAPATGE COL.LABORATIU – DIA MUNDIAL DEL MEDI AMBIENT
L’ALEGRIA DE LA VIDA
El passat 10 de gener va tenir lloc la presentació del treball L’Alegria de la Vida, dut a terme per: Emili Pares, Providència Carrasco i Pedro Lopez.
Amb aquest treball ens han volgut mostrar els diferents tipus de raïm que s’utilitzen per a la creació de vins tan coneguts i desitjats, dins de la pluralitat vinícola de Catalunya.
Qui no ha delectat un bon àpat i degustat un bon vi, que tal com anuncia el títol d’aquest treball ens alegra la vida.
Aquest treball a portat als integrants del grup a degustar bon vi, realitzar visites a: Museu de les Cultures del Vi, VINSEUM – Centre de Documentació i Caves Torrens Moliner.
També evidentment han realitzat recerca amb l’ajuda d’Internet. Tot plegat els ha ajudat a adquirir un coneixement sobre la D.O Catalunya i realitzar aprenentatge en l’àmbit Tecnologic.
SALUD EN FEMENINO
Descripción general: Trabajo realizado por: Rosa Garvi, Neus Sevilla, Nuria Angles, Maria Torrente y Manel Sabaté.
Nombre del proyecto: Salud en femenino
Definición del proyecto: Seguimiento de la salud en la mujer
Que quiere decir: Problemáticas de la mujer en cuestión de salud.
Como se ha realizado: Recabando información en publicaciones, webs y aportaciónes personales
Porque se ha escogido el tema: Nos ha parecido interesante destacar este tema.
Descripción técnica
* Distribución del trabajo entre los componentes del grupo.
* Búsqueda de información contemporànea.
* Se han recogido fotografías, diarios e información en wikipedía.
* Elaboración guión para seguir un orden cronológico
* Se ha utilizado Google drive para compartir la información en todo momento.
* Para dar forma a este trabajo hemos utilizado diferentes programas, como por ejemplo:
Presentación con diapositivas, Resizer, Audacity.
Presentación final video: Movie Maker y Vimeo.
* Se ha creado una diapositiva para incluir toda la información localizada en webs: Webgrafía.
* Creación Código Qr.
Reflexión: Rosa, Neus, Maria y Nuria.
A lo largo de la historia, la mujer ha estado dedicada a los demás, hijos, compañeros, padres, amigos, etc., nunca sin reconocimiento a su esfuerzo y perseguida durante siglos por brujería, cuando en realidad solo buscaba, mejorar la salud de las personas a través de los remedios caseros con hierbas medicinales, que en la actualidad aun se siguen usando.
También nos ha llevado a reflexionar sobre nuestra alimentación, debemos realizar un cambio para conseguir un envejecimiento saludable y activo.
En este proyecto también ha participado Manel Sabaté, el constrastar opiniones con el sexo opuesto ha sido enriquecedor.
LES MAQUETES DE VACARISSES
En Ramon i en Carles, vam començar un nou treball com ja es costum els tallers Seniorlab.
L’idea inicial no va ser exactament aquesta, però quan van començar a buscar informació, tot plegat els va portar a aquest indret anomenat Vacarisses.
I a partir d’aquí va començar tot, han dedicat temps i esforç, a la activitat de un grup de persones, comandats per el Mossen Sebastià Codina de Vacarisses, que es dediquen a fer maquetes i com podreu veure en el seu treball final son espectaculars, aquestes persones son: Joan Cortada, Josep Torres i Carles Selike.
El grup de maquetes de Vacarisses, els van acollir amb amabilitat i de forma desinteressada, fent-los participes de la seva passió.
Podeu veure en aquest treball l’esforç, i la paciència que es requereix per convertir materials naturals i d’altres en obres d’art.
MONOGRAFIC DEL CUBO A LA NUBE – HISTORIAS
HISTÒRIA DE CAN SURIS
