Publicat el Feu un comentari

Trobada Intergeneracional: SeniorLab i l’INS Francesc Macià

Avui hem viscut una experiència enriquidora amb els estudiants de l’INS Francesc Macià de Cornellà i el projecte Crenco. La jornada ha començat amb una presentació de la SeniorLab i una explicació de la Rosa i la Núria sobre el projecte que van crear ” la industrialització de Cornellà”, un tema que els alumnes havien treballat prèviament. Després, hem donat pas a un debat intergeneracional.

Passat i futur del treball

Els estudiants han reflexionat sobre com treballaven els sèniors a la seva edat: jornades llargues, pocs drets i la necessitat constant de treballar des de joves. Els sèniors han compartit les seves experiències, confirmant aquestes condicions i ressaltant la importància de la lluita pels drets laborals.

En preguntar als sèniors sobre el futur laboral, han coincidit que els joves hauran d’adaptar-se als canvis tecnològics, lluitar pels seus drets i estar preparats per a feines que encara no existeixen. Els estudiants han respost amb optimisme: creuen que la IA no els prendrà la feina, sinó que aprendran a gestionar-la, i destaquen la importància de la formació i la reivindicació de sous dignes.

Una dinàmica per connectar

Amb la dinàmica de “La Troca de Llana”, cada persona ha compartit una paraula sobre l’activitat. Entre els sèniors han destacat “oportunitat”, “aprenentatge” i “futur”; entre els estudiants, “coneixement” i “oportunitat”. Per acabar, han deixat enrere la timidesa i han conversat espontàniament, generant un valuós intercanvi d’idees i experiències.

Aquesta trobada ha demostrat que el diàleg intergeneracional és clau per aprendre els uns dels altres. Continuarem impulsant aquests espais de connexió i aprenentatge mutu!

Publicat el 1 comentari

SIS AVIS A LA CUINA + 1 – MERCATS DE FERRO

En el treball realitzat per Sis avis a la cuina+1, podem veure un recull dels mercats mes emblemàtics, que van sorgir a la ciutat de Barcelona.
Alguns d’ells amb la particularitat que van ser construïts sobre les runes de convents i/o esglésies, donant el nom d’aquests antics emplaçaments a les noves construccions.
Segons la informació trobada, aquests mercats van néixer el segle XIX, com concepte de mercat cobert, coincidint en un moment en el que es vol donar importància a la reestructuració dels espais urbans.
Algunes d’aquestes construccions les podem identificar amb un clar concepte modernista, potser volent donar una visió mes industrial dels mercats en els que tota l’estructura està realitzada en vidra i ferro, passant aquest últim, de elements decoratius (de una gran riquesa ornamental) a la construcció d’edificacions, façanes, columnes, enreixats, estructura de les finestres, també volem resaltar la riquesa del vidre, amb un gran colorit i formes que donen a l’estructura moviment i llum, però no per això deixant de ser edificis de una gran bellesa i riquesa estructural.
El que si es cert es que aquestes edificacions s’han convertit en joies arquitectòniques i els espais on es troben han adquirit categoria e interès turístic.
Article: Dolors Solano

Publicat el Feu un comentari

PROYECTO SATCHEL – VISITA MANCHESTER

Publicat el Feu un comentari

BARRI CENTRE – CORNELLÀ DE LLOBREGAT

L’Amadeo Navales quan va començar a formar part del Seniorlab, va prendre la decisió de parlar-nos dels diferents barris de Cornellà, però a través del poder de les imatges, crec que va pensar que “una imatge val més que mil paraules”, dit sigui de pas barris que coneix com el palmell de la mà.
Al llarg de la seva participació en el projecte Seniorlab, ens anirà regalant petites perles d’un passat i un present de la ciutat de Cornellà, una ciutat que a part dels seus edificis i del seu passat romànic i industrial, és una ciutat emblemàtica de per si .
Tenim un gran bagatge de persones i entitats que es dediquen a escriure la història, els grans esdeveniments i el fan per preservar aquest patrimoni, molt bé, però no oblidem que de la història d’un poble, també formen part els ciutadans, aquesta història viscuda dia a dia i de la qual no es realitza cap crònica.

Publicat el Feu un comentari

RECORDS D’UN PASSAT INDUSTRIAL

En Manuel Córcoles company a Seniorlab, ha preparat aquest treball sobre l’empresa Siemens, aprofitant que l’any passat es va celebrá el centenari de la mateixa. Siemens ha estat i segueix sent referent industrial a Cornellà de Llobregat.
Com antic treballador (actualment jubilat), realitza un recorregut fotogràfic, per les diferents seccions i explicant quina era la missió de cadascuna d’elles.
Siemens ens va donar a conèixer una cultura empresarial desconeguda fins llavors, no oblidem que va crear l’Escola d’aprenents, tal com ens expliquen en el vídeo que es pot veure en la següent entrada.
Vegem aquest repàs pel que podem anomenar la memòria industrial de la nostra ciutat, explicada en primera persona.

Publicat el Feu un comentari

UNA DE MUSEUS – MUSEU LA RAJOLETA

El Josep M. Tibau i l’Alicia Eastaway, son dues persones amb una gran sensibilitat envers la cultura, aquesta inquietud els ha portat a fer aquests reportatges, sobre el Museu Can Tinturé i el Museu La Rajoleta, tots dos situats a Esplugues de Llobregat.