Entrades

setembre 2024
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Un projecte Living Lab per a Seniors en la Societat del Coneixement

Testeig de l’aplicació Sound Colect, fent ciència ciutadana 2024

Avui, el SeniorLab ha participat en una interessant activitat, organitzada per l’Ajuntament de Cornellà i l’empresa Science For Change, en la qual hem pogut provar una aplicació mòbil amb la finalitat de mapejar les zones sonores de Cornellà. 

La trobada va començar amb la presentació de l’especialista Johana Burbano, qui ens va fer una exhaustiva explicació del projecte de Ciència Ciutadana i de l’aplicació Sound Collect, iniciativa resultat d’un procés de compra pública innovadora de la Generalitat amb una Startup.

Durant la presentació, vam descobrir conceptes relacionats amb l’acústica, vam debatre sobre les diferències entre soroll i so, i vam comprendre la importància de validar les aplicacions informàtiques des i per a la ciutadania.

A través de les preguntes obertes vam arribar a importants debats sobre la necessitat de conservar espais sonors a la ciutat, on cada lloc estigués associat amb el so que li correspon, que aquest so, també considerat patrimoni, ens pogués oferir espais de tranquil·litat i benestar. A diferència del soroll, el so és alguna cosa que assumim de forma voluntària, i la idea no és tenir espais silenciosos, sinó espais amb els sons que li són propis.

El personal tècnic de Science For Change ens va explicar com instal·lar l’aplicació als nostres dispositius i com configurar-la abans de començar el passeig sonor que faríem per zones properes al Citilab (Plaça Sol Solet, Parc del Canal de la Infanta, Parc de Can Corts, Parc dels Aigües). Entre tots vam realitzar la calibració dels paràmetres de l’aplicació per partir tots dels mateixos valors tècnics.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>