Entrades

juny 2024
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Un projecte Living Lab per a Seniors en la Societat del Coneixement

40 ANYS D’UNA TRAGÉDIA

Imatge propietat d’en Jordi Fort

El dia 20 de Setembre de 1971, va tenir lloc a Cornellà de Llobregat un esdeveniment que marcaria les nostres vides.
El riu Llobregat es desborda a causa de les fortes pluges caigudes al llarg de la setmana.
En Seniorlab ja hem tractat el tema, després del relat que Jordi Fort ens va presentar, també el grup format per: Manel Sabaté, Carles A. Durán i Antonio Muntanyola, en el seu projecte: El nostra riu, ens parlen de manera més generalitzada.
Un riu que forma part de les nostres vides, per bé i per mal, segur que tots els que formeu part de Seniorlab i que sou ciutadans de Cornellà teniu algun record o anècdota que explicar, de moment deixo el meu:
“Recordo que sent petita, el riu m’impressionava molt, bé de fet m’impressionava fins i tot un afluent que passa per Cornellà (ara soterrat), anomenat el Rec, les monges ens portaven a aquest afluent que passa just per darrere de Can Mercader a celebrar el “dia de la truita” i “enterrar la sardina”, això de la truita bé, però enterrar la sardina no em feia cap gràcia (m’agrada molt el salat), tot i que la meva mare em “vestia” una sardina per enterrar i portava una altra a l’entrepà, jo em volia menjar les dues, enterrar la sardina? Per què? Per a què?.
En el 71 jo tenia 16 anys, recordo sentir repicar les campanes a arravatament i dir-li a la meva mare: mama el riu s’ha desbordat una altra vegada, (recordo una altra ocasió en què es va desbordar, encara que jo era petita), en aquella ocasió, em recordo enganxant cromos de la meva fantàstica col.lecció de cromos (que encara conservo).
Puc olorar l’aroma de la cola aràbiga que els meus pares em compraven per fer les meves manualitats: enganxar cromos, muntar les meves cases (amb caixes de sabates) a les que li posava cortines, escales, finestres.
Doncs bé, vaig sortir corrent a buscar els meus amics i tots ens vam anar a Rubió i Ors, per ajudar en el que poguéssim i ens deixessin, el nostre suport va ser donar un cop de mà per posar les escasses pertinences que la gent va poder recollir de casa en una zona més alta on no els arribés l’aigua”.
Que us sembla si fem un petit debat arran d’aquest aniversari, el podem gravar i penjar al nostre blog, es faran dos
debats, un dilluns tarda i un altre dimarts matí, parlem.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.