Entrades

octubre 2024
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Un projecte Living Lab per a Seniors en la Societat del Coneixement

Una sesión transformadora: creativitat, memòria i heroisme a Cornellà

Aquest dijous vam viure una sessió molt significativa, molt intensa i sorprenentment plena de sorpreses, vam començar  amb un joc per escalfar les neurones anomenat “Usos alternatiu”, que consisteix a lliurar un objecte als grups i que aquests anotin tots els possibles usos que pot tenir un objecte.

 Durant mitja hora vam estar rient de les idees i ocurrències dels sèniors, perquè la creativitat va començar a fluir de manera aclaparadora. 

Posteriorment vam fer la dinàmica d’Espiral d’Autoconsciència on els participants rebien un foli amb una espiral on estaven escrites les paraules “ Vida heroica, Família heroica, Herois i heroïnes de barri, i Herois i heroïnes de Cornellà” , cadascun devia pensar en situacions que ens han convertit en herois i altres persones, referents, persones que han vençut obstacles, reptes, etc.

 Va ser molt emotiu escoltar totes les històries que van brotar, moments de fortalesa, superació de reptes, resiliència, també història, persones que no són conegudes però que la seva aportació ha estat valuosa a la societat ia la comunitat.

Durant el debat es va parlar de la guerra, els nens i nenes del biberó, de la repressió franquista, d’experiències dures de supervivència, estades de familiars en camps de concentració, lluites sindicals, persones anònimes que estan en les pitjors condicions de vida o de salut, han sabut treure altres endavant, en fi, el que semblava que duraria poc, ens va ocupar tota la sessió.

Va ser una experiència enriquidora, i prometedora de cara a crear futurs projectes de memòria històrica a Cornellà.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>