Publicat el Feu un comentari

Descobrint la Biblioteca Campoamor: Un Espai per a l’Aprenentatge i la Participació Sènior.

Dijous passat 30 de gener, un dels grups de SeniorLab va tenir l’oportunitat de visitar la biblioteca Clara Campoamor, acompanyats per la seva directora, Monserrat Alonso. La sessió va estar dedicada a conèixer els diversos serveis que ofereix la biblioteca i explorar les possibilitats de col·laboració en activitats culturals i educatives.

Durant la visita, es va generar un debat enriquidor sobre temes d’interès diversos:

  1. L’impacte de les noves tecnologies en els hàbits de lectura i el seu efecte en l’atenció, especialment en les noves generacions.

  2. La necessitat de crear una hemeroteca sonora com a alternativa d’accés a continguts.

  3. La gestió de donacions de llibres: moltes biblioteques només accepten llibres recents, però es van esmentar alternatives com a biblioteques a presons o iniciatives comunitàries.

  4. La digitalització per a la conservació de materials, amb la necessitat de fer còpies de seguretat per evitar-ne la pèrdua.

  5. L’obsolescència tecnològica i la necessitat de nous dispositius per accedir a certs materials.

  6. La protecció de dades personals i els drets dautor sobre documents, pel·lícules i música.

Els sèniors van manifestar el seu interès en activitats relacionades amb el coneixement de fake news i internet aixi com els relacionat amb la descàrrega de documents digitals.

De cara a futures sessions al SeniorLab, Monserrat Alonso va avançar que es tractaran temes com:

  • Descàrrega de documents digitals.

  • Ús d’E-biblio per accedir a audiollibres, pel·lícules, revistes i premsa.

  • Funcionament de la biblioteca virtual.

Finalment, es va fer una invitació als sèniors perquè participin activament a les activitats de la biblioteca i les difonguin entre la seva comunitat.

Aquesta visita no només va reforçar la importància de la biblioteca com a centre de coneixement, sinó que també va consolidar l’enllaç entre la comunitat sènior i l’espai bibliotecari com a entorn d’aprenentatge continu.

Estem preparant una visita semblant per al segon grup de seniors que conforman la nostra comunitat.

Publicat el Feu un comentari

Hem reprès les trobades amb entusiasme i noves idees.

Enrere han quedat els dies de festejos i celebracions i reprenem les trobades amb moltíssima energia i il·lusió. . Però com sempre ens agrada avançar una mica més, comencem les sessions amb un nou tipus de dinàmica, ” La pluja d’idees inversa”, es tracta d’escollir un tema i oferir les idees més negatives que tinguem sobre això, per exemple, aquesta setmana es van incorporar nous membres al SeniorLab, ja que demanem als seus companys que pensessin en totes les coses que podríem fer perquè els nostres companys i companyes se sentin molt malament al grup, imaginin les idees que van sortir, des de fer-los molestar directament, fins a deixar-los de parlar. va ser, com podem fer que la tecnologia sigui molt difícil d’aprendre pels sèniors, ja que entre les idees que van sortir estaven, fer formacions complexes, anar massa ràpid a les explicacions, etc. un debat i un procés de reformulació positiva d’aquestes idees, aconseguint propostes positives i concretes per millorar en aquest cas la integració de nous sèniors i la millora de l’aprenentatge de tecnologies en persones sèniors.

L’ús de dinàmiques participatives sempre ens ajuda a crear propostes de millora contínua que ens enriqueixen a tots com a comunitat.