Reciclem!

Reciclem

El 22 d’abril de 1970 es va començar a celebrar als Estats Units el Dia de la Terra. Fa més de 50 anys! Amb motiu de la seva primera edició es va crear el símbol internacional del reciclatge.

A poc a poc es va anar aprovant la implementació de diferents sistemes de reciclatge per a empreses i ciutats al voltant del món.

El grup de sèniors del Citilab estem treballant sobre el tema del reciclatge en general. Ens hem repartit la feina en dos grups per poder tenir la màxima informació, i després tenir l’oportunitat de transmetre-la.

El nostre grup vol saber com reciclem a casa i què es fa amb tots els residus que reciclem, una vegada recollits dels contenidors.

  • Que es fan amb ells?
  • On van a parar?
  • Com es classifiquen?
  • Que fan les empreses recicladores amb tot el que recullen?
  • Les empreses recicladores també fan residus?
Però… reciclar no és suficient

Tot i la importància de reciclar, fer-ho no és suficient per controlar els residus que produïm. Encara que puguem gestionar-los millor separant-los per contenidors, hem d’aprendre a reduir la nostra quantitat d’escombraries per, en definitiva, contaminar menys.

Per això és important conèixer les altres ‘erres’ associades a el reciclatge: redissenyar, reduir, reutilitzar, reparar, renovar i recuperar.

Segur que d’aquí sortiran dues bones xerrades. Pareu atenció perquè en breu us ho expliquem, quan i a on.

Recordeu: no són tres, són 6R!

Antoni M